Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТНИ ЛЕКАРСКИ БОРДОВЕ

Списък на представителите
в Националните експертни лекарски бордове по специалности 
Новини, събития и коментари
24.03.2020 17:03 | Национална кампания "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО"„ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО"
НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ НА БЛС С ПОДКРЕПАТА НА ФУТБОЛНАТА ЗВЕЗДА ДИМИТЪР БЕРБАТОВ


Българският лекарски съюз стартира национална кампания "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО". Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.
Зад кампанията с името и лицето си застана футболната звезда Димитър Бербатов: "Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа."
Изявеният спортист призовава, всеки, който има възможност, да направи дарение за героите в бяло.
Ежедневието на медиците не е чуждо на Димитър, чиято майка е била медицинска сестра.
А днес, извънредната ситуация в работата на медицинските специалисти, прави темата още по-чувствителна. Затова той открива кампанията освен с призив и с лично парично дарение.  
Ако искате и Вие да се включите в кампанията на Българския лекарски съюз „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО" и да помогнете за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

Титуляр:
Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

Кампанията "ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО" е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари, сестри, санитари и целия медицински персонал.
Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия.
Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.  

Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим! 
 

коментари: няма | прочети цялата статия
06.08.2019 13:29 | Становище на Председателя на УС на РК на БЛС - Враца

СТАНОВИЩЕ
НА 
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ 
НА
УС на РК на БЛС - ВРАЦА

Уважаеми колеги,

Относно качената на сайта информация за проведена на 05.08.2019 год. среща на Общопрактикуващи лекари и взетото решение, категорично заявявам следното:

1. Срещата не е проведена под егидата и с участието на РК на БЛС - Враца.

2. В срещата са участвали само част от Общопрактикуващите лекари от гр. Враца, избирателно поканени и не под структурата на ДОЛВО - Враца.

3. РК на БЛС - Враца в мое лице като Председател на Управителният съвет никога е участвал във формирането на лично решение, на който и да е лекар в гр. Враца.


С уважение:

Д-р Росен Айков
Председател
на УС на РК на БЛС - Врацакоментари: няма | прочети цялата статия
05.08.2019 19:07 | ВАЖНО

На 05.08.2019 год. на събрание на Общопрактикуващи лекари от гр. Враца бе одобрено предложението на СПО към МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца да се сключат договори между ОПЛ и СПО за извършване на медицинска дейност нощем, в почивни и празнични дни (извън работното време на ОПЛ).
С това си решение (след прекратяване на договорите от страна на МЦ ДАУД от 02.09.2019 год.) ОПЛ предпочетоха да подпомогнат финансово дейността на Държавната болница за да се улесни  достъпа на гражданите до нея. Освен това някой ОПЛ предлагат като помощ на СПО да дават дежурства там.

Гражданите трябва да се свържат с личния си лекар, за да разберат дали той има договор със СПО, за да знаят къде ще получават неотложната си помощ нощем, в почивни и празнични дни - от 02.09.2019 год.


коментари: няма | прочети цялата статия
08.07.2019 13:31 | Становище на УС на РК на БЛС - Враца относно МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца


СТАНОВИЩЕ
на
УС на РК на БЛС - Враца

 

На заседание на УС на РК на БЛС - Враца проведено на 03.07.2019 год. беше обсъдено състоянието на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца и по-специално тиражираните публикации в медиите за преструктуриране/закриване на отделения в областните болници на Северозападна България, изказани от Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.
УС на РК на БЛС - Враца се обявява категорично против всякакви планове за закриване на отделения в лечебното заведение, като настоява усилията да бъдат насочени към стабилизирането на определени структури, така че те да оказват качествена и навременна медицинска помощ на населението.

 

УС на РК на БЛС - Враца обсъди предстояща среща с Общински съвет, Кмет на Община Враца, Областен управител и Министъра на здравеопазването.


коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 ... 6 7 8 9 10 [ 11 ] 12 13 14 15 16 ... 34