Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТНИ ЛЕКАРСКИ БОРДОВЕ

Списък на представителите
в Националните експертни лекарски бордове по специалности 
Новини, събития и коментари
16.05.2018 11:47 | Становище на УС на РК на БЛС - Враца


Изх.№58/16.05.2018 год.

До                             
Министерството на Здравеопазването
гр. София

До 
Българския Лекарски Съюз
гр. София

До 
Областния управител 
на Област Враца

До
Кмет 
на Община Враца

До
Общински съвет 
на гр. Враца

До
РЗИ
гр. Враца

До
РЗОК
гр. ВрацаСТАНОВИЩЕ
НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
НА РАЙОННА КОЛЕГИЯ 
НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ - ВРАЦА

УС на РК на БЛС - Враца категорично отхвърля всякакви внушения, че лекарите и медицинските специалисти имат каквато и да е вина за тежкото финансово състояние на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца. 

Всяко такова внушение изразено в каквото и да е медия е невярно и буди безпокойство. 

Заявяваме че лекарите и медицинските специалисти работещи в МБАЛ "Христо Ботев" АД    гр. Враца са се трудили ежедневно, носили са моралната отговорност за лечението на пациентите и не са участвали по какъвто и да е начин в управлението й.

УС на РК на БЛС - Враца

коментари: няма | прочети цялата статия
15.05.2018 15:01 | Протест писмо на УС на РК на БЛС - Враца

Изх.№57/15.05.2018 год.

До                              
Министерството на Здравеопазването
гр. София

До 
Българския Лекарски Съюз
гр. София

До 
Областния управител 
на Област Враца

До
Кмет на Община Враца

До
Общински съвет 
на гр. Враца

До
РЗИ
гр. Враца

До
РЗОК
гр. Враца


Уважаеми дами и господа, 

УС на РК на БЛС - Враца изразява за пореден път гневен протест от името на медицинското съсловие в гр. Враца срещу геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, насочен срещу жителите на област Враца и безхаберието му към управлението на Областната болница през годините. Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без заплащане е прецедент, чиито единствен резултат е унищожението на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване. 

Уважаеми дами и господа - властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте жителите на Област Враца???

УС на РК на БЛС - Враца настоява за спешно финансиране от страна на държавата на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, чиито дългове се дължат на кражби, злоупотреби и лошо управление - безогтоворно съблюдавани или не от самия принципал-държавата.

Настояваме Прокуратурата, Кмет, Областен управител, Председател на ПП ГЕРБ, Народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца. 

Да оповестите начините за излизане от критичното състояние на Болницата и вашето участие в оздравителната програма.

Настояваме за адекватни условия на труд, достойно и редовно заплащане в първокласната ни база, съвременно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във МБАЛ - Враца.

"Незнанието" за ежедневното състояние на работещите отделния в МБАЛ - Враца от страна принципала - Министерството на здравеопазването е меко казано учудващо. Заявенато на срещата с работещи в болницата, че всички отделения работят нормално за деня е невярно при положение, че основни отделения като - Отделението по Анестезиология и реанимация - без дежурни лекари и пациенти, Ортопедично и травматологично отделение, Хирургично отделение, Акушеро-гинекологично отделение и Спешно-приемно - без дежурни лекари, това значи, че не работят с пълния си капацитет.

Населението на гр. Враца, Медиите, Областната управа, Кметската управа, Общинския съвет, Лекарския съюз трябва да бъдат информирани ежедневно от ръководството на болницата за работещите и неработещите отделения независимо от това дали лекарите са в отпуск или напуснали. 

УС на РК на БЛС - Враца заявява, че е крайно време управлението на МБАЛ - Враца във връзка с крайно тежко й финансово състояние да се уповава на човешки и морални принципи - честност, почтенност и отговорност към работещите и пациентите.

Бог да пази България и гр. Враца!

Ако други не могат!

УС на РК на БЛС - Враца


коментари: няма | прочети цялата статия
04.05.2018 15:04 | Относно Общия регламент за защита на личните данни (Регламент 2016/679)

Уважаеми колеги,

Приложено Ви изпращаме получени от Българския Лекарски Съюз брошури с информация относно влизането от 25 май на новите правила за защита на личните данни - в т. нар. Общ регламент за защита на личните данни. След като се запознаете с разясненията по основните въпроси касаещи прилагането на Общия регламент и все още имате неясноти по неговото практически прилагане моля да да изпратите вашите въпроси до 15.05.2018 год. на електронната поща на РК на БЛС - Враца.

Получените въпроси ще бъдат обобщени и изпратени за отговор към централата на Българския Лекарски Съюз.

 10 Практически стъпки за прилагане на Общия регламент относно защитата на данните

 Практически въпроси на защитата на личните данни след 25 Май 2018 год.

 Официален вестник на Европейския съюз


коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 ... 9 10 11 12 13 [ 14 ] 15 16 17 18 19 ... 34