Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТНИ ЛЕКАРСКИ БОРДОВЕ

Списък на представителите
в Националните експертни лекарски бордове по специалности 
Новини, събития и коментари
05.02.2018 16:01 | Декларация от Общо събрание на РК на БЛС - Враца

ДЕКЛАРАЦИЯ
ОТ
ОБЩО СЪБРАНИЕ
НА РАЙОННА КОЛЕГИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ - ВРАЦА
ПРОВЕДЕНО НА 03.02.2018 год.

Общото събрание на Районата колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца излиза с подкрепа на работещите в МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца и категорично заявява, че лекарите и целия медицински персонал, които са работили в услуга на пациентите не носят вина  и отговорност за финансовото състояние на болницата.

Настояваме да се доизплати положения труд на целия медицински персонал в МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, и то в най-кратки срокове! 

коментари: няма | прочети цялата статия
01.02.2018 17:25 | Становище на УС на РК на БЛС Враца от 31.01.2018 год.

Изх.№17/31.01.2018 год.
Становище
на УС на РК на БЛС Враца
от 31.01.2018 год.
Уважаеми колеги,
Уважаеми Директори на РЗИ, РЗОК и МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, 
             
На свое заседание /от 31.01.2018 год./ Управителният съвет разгледа писмено становище и изслуша подробно председателя на КТ "Подкрепа" Д-р Емил Младенов във връзка с "оздравителния план" предприет от Ръководството на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца по повод лошото й финансово състояние. В условията на кадрови дефицит и действителността да се работи срещу част, или без заплащане за дейността, мнението да бъдат съкращавани медицински кадри и отделения е недалновидно и според нас ще влоши допълнително тежката финансова ситуация на нашата Болница.
                        
Конкретно: УС на РК на БЛС - Враца подкрепя колегите си и се обявява против:             
- закриването на Отделението по физиотерапия и рехабилитация. Отделението по ФТР е създадено още от 1948 год. и е доказало с работата си ползата по отношение възстановяване здравето на врачани. Има голям, но нереализиран потенциал. В последните 4 месеца е увеличило с 35 % оборота си и ако му се даде шанс, би донесло десетки хиляди лева допълнителна печалба от Клинични пътеки за МБАЛ.
-  Допускането МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца да остане без Кардиология, Неонатология, Оториноларингология.               
Очевидни са щетите за пациентите от закритите вече отделения по Съдова хирургия и Инфекциозни заболявания. Болните хора са принудени да търсят помощ в Бяла Слатина и Монтана.            
Немислимо е да напускат МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца утвърдени капацитети-лекари, както и младите колеги, чиято специализация е бъдещето на здравеопазването в града.            
Необходимо е по спешност да се изработи план за ДОФИНАНСИРАНЕ на дейностите, а не съкращаване, закриване и задълбочаване на разрухата в здравеопазването на Враца!            
Необходимо е да се изработи план за привличане на кадри в Неонатологията, ако отговорно се грижим за новородените и бъдещето /дори в демографски смисъл/ на Враца!            
Опитите да се закрият отделения  ще доведе до загуба на медицински капацитет в лицето на опитни специалисти. Освен лечебната дейност тези колеги осъществят и консултанска дейност за редица спешни състояния в областните здравни заведения.               
Уважаеми дами и господа, участници, носещи отговорност и заинтересувани от здравеопазването на Враца:               
УС на РК на БЛС Враца настоява за търсене на дофинансиране, привличане на специалисти, даване възможност на работещите в тези тежки условия да получат възнагражденията си. На младите да специализират и остават в града ни. Категорично сме против свиването на дейността в МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, допускането да изтичат капацитети и авторитети на врачанската медицина!               
Обявяваме се против разрухата и унищожението!                         
Предлагаме съвместни креативни действия и ще подкрепим всяко едно Ръководство, което би запазило целостта на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца,  достойната работа и заплащане на нашите колеги.             
Не можем и не искаме да си представим нашите съграждани да търсят медицинска помощ извън Областния град. 

     
УС на РК на БЛС - Враца

коментари: 1 | прочети цялата статия
16.01.2018 11:24 | Преговори НРД 2018 на светло

Български лекарски съюз, в партньорство с Credoweb, стартира отворени дискусии в платформата, касаещи всички настоящи и бъдещи параметри на НРД 2018 год. Дискусиите ще бъдат разделени на две категории - извънболнична и болнична помощ. След всяко едно заседание, в съответната секция, ще се качва протокол, който ще предоставя информация за всяко едно предложение, което е обсъдено, гласувано или одобрено от експертните групи. За да успеем да сме балансирани при предложенията за промени в НРД 2018, Български лекарски съюз, моли всеки един от Вас, за проактивност в дискусията, за коментари и препоръки, които биха оптимизирали и подпомогнали преговорния процес и неговата ефективност.

Мнението Ви относно прегроврния процес е важно, за да може предложенията относно рамковия договор да бъдат предварително разгледани и обсъдени, така че да представят в максимална степен единна позиция на лекарското съсловие.

Надяваме се, че с общи усилия, БЛС ще успее да договори най-добрите за всеки един колега условия, които да подобрят работния процес на заетите в сектора.

Дискусиите в credoweb са вече отворени.
Как се стига до тях:
• Credoweb.bg
• Влизате в профила си /ако имате такъв/, или създавате нова регистрация
• Дискусии
• Намирате дискусия Преговорите за НРД 2018 на светло - ИЗВЪНБОЛНИЧНА ПОМОЩ, или Преговорите за НРД 2018 на светло - БОЛНИЧНА ПОМОЩ.

 


коментари: няма | прочети цялата статия
15.01.2018 18:04 | От Ръководството на ДОЛВО

Уважаеми колеги,

За ОПЛ, които желаят да сключат договор с ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР за обслужване на ЗОЛ в извънработното ни време, телефона на Д-р Саид Дауд е: 0878 151436, ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР: 0878 805566.

За изготвяне на договор са нужни фирмените Ви данни:
1. Име на фирма;
2. Адрес на регистрация;
3. МОЛ и Булстат;
4. Удостоверение от ваша страна за брой ЗОЛ в пациентската Ви листа.

За сведение на ОПЛ подаващи документи за Договор с ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР, прилагаме Протокол от събранието на 05.01.2018 и взетите на него решения:

В присъствието на 21 ОПЛ, трима даващи дежурства в МЦ и ръководството на ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР се обсъди следното:

1. При преминали над 4000 ЗОЛ през Дежулния кабинет за изтеклата 2017 год.е постъпила само една жалба от пациент. След щателна проверка от страна на ръководните инстанции в здравеопазването не е направено предписание за промяна в дейността на Дежурния кабинет. Окончателната оценка на ОПЛ за дейността на Дежурния кабинет е положителна.
2. Договорите се преподновяват за всички ни автоматичтно, без допълнителни документи.
3. Прие се спазване на договореното между ОПЛ и ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР работно време - от 20.00 до 8.00 часа и денонощно в празнични и почивни дни. Прегледи извън този график се заплащат от пациентите по ценоразпис на МЦ.
4. Манипулации по желание на пациента се заплащат от него по обявения ценоразпис, включително и стойността на медикаментите /ако те са осигурени от ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР/.
5. Ако се налага констатация на смърт от дежурния лекар в ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР, същата се заплаща от близките на починалия по обявения в ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ценоразпис. Издаването на съобщение за смърт не се заплаща допълнително и изисква контакт по телефона с личния лекар на починалия.
6. Събранието прогласува единодушно /без против и без въздържали се/ да се покачи таксата за обслужване на ЗОЛ от 0.11 лв. на 0.13 лв. на брой пациент от листата на ОПЛ.


Поздрави
Ръководството на ДОЛВО:
Председател: Д-р Емил Миленков
Зам. председател: Д-р Даниела Торбова


коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 ... 10 11 12 13 14 [ 15 ] 16 17 18 19 20 ... 34