Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
Новини, събития и коментари
16.01.2018 11:24 | Преговори НРД 2018 на светло

Български лекарски съюз, в партньорство с Credoweb, стартира отворени дискусии в платформата, касаещи всички настоящи и бъдещи параметри на НРД 2018 год. Дискусиите ще бъдат разделени на две категории - извънболнична и болнична помощ. След всяко едно заседание, в съответната секция, ще се качва протокол, който ще предоставя информация за всяко едно предложение, което е обсъдено, гласувано или одобрено от експертните групи. За да успеем да сме балансирани при предложенията за промени в НРД 2018, Български лекарски съюз, моли всеки един от Вас, за проактивност в дискусията, за коментари и препоръки, които биха оптимизирали и подпомогнали преговорния процес и неговата ефективност.

Мнението Ви относно прегроврния процес е важно, за да може предложенията относно рамковия договор да бъдат предварително разгледани и обсъдени, така че да представят в максимална степен единна позиция на лекарското съсловие.

Надяваме се, че с общи усилия, БЛС ще успее да договори най-добрите за всеки един колега условия, които да подобрят работния процес на заетите в сектора.

Дискусиите в credoweb са вече отворени.
Как се стига до тях:
• Credoweb.bg
• Влизате в профила си /ако имате такъв/, или създавате нова регистрация
• Дискусии
• Намирате дискусия Преговорите за НРД 2018 на светло - ИЗВЪНБОЛНИЧНА ПОМОЩ, или Преговорите за НРД 2018 на светло - БОЛНИЧНА ПОМОЩ.

 


коментари: няма | прочети цялата статия
15.01.2018 18:04 | От Ръководството на ДОЛВО

Уважаеми колеги,

За ОПЛ, които желаят да сключат договор с ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР за обслужване на ЗОЛ в извънработното ни време, телефона на Д-р Саид Дауд е: 0878 151436, ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР: 0878 805566.

За изготвяне на договор са нужни фирмените Ви данни:
1. Име на фирма;
2. Адрес на регистрация;
3. МОЛ и Булстат;
4. Удостоверение от ваша страна за брой ЗОЛ в пациентската Ви листа.

За сведение на ОПЛ подаващи документи за Договор с ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР, прилагаме Протокол от събранието на 05.01.2018 и взетите на него решения:

В присъствието на 21 ОПЛ, трима даващи дежурства в МЦ и ръководството на ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР се обсъди следното:

1. При преминали над 4000 ЗОЛ през Дежулния кабинет за изтеклата 2017 год.е постъпила само една жалба от пациент. След щателна проверка от страна на ръководните инстанции в здравеопазването не е направено предписание за промяна в дейността на Дежурния кабинет. Окончателната оценка на ОПЛ за дейността на Дежурния кабинет е положителна.
2. Договорите се преподновяват за всички ни автоматичтно, без допълнителни документи.
3. Прие се спазване на договореното между ОПЛ и ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР работно време - от 20.00 до 8.00 часа и денонощно в празнични и почивни дни. Прегледи извън този график се заплащат от пациентите по ценоразпис на МЦ.
4. Манипулации по желание на пациента се заплащат от него по обявения ценоразпис, включително и стойността на медикаментите /ако те са осигурени от ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР/.
5. Ако се налага констатация на смърт от дежурния лекар в ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР, същата се заплаща от близките на починалия по обявения в ДАУД МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР ценоразпис. Издаването на съобщение за смърт не се заплаща допълнително и изисква контакт по телефона с личния лекар на починалия.
6. Събранието прогласува единодушно /без против и без въздържали се/ да се покачи таксата за обслужване на ЗОЛ от 0.11 лв. на 0.13 лв. на брой пациент от листата на ОПЛ.


Поздрави
Ръководството на ДОЛВО:
Председател: Д-р Емил Миленков
Зам. председател: Д-р Даниела Торбова


коментари: няма | прочети цялата статия
17.11.2017 11:59 | Препоръки на Арбитражната комисия към РК на БЛС - Враца

Уважаеми колеги,

Когато бъдете проверявани от РЗОК/НЗОК, Арбитражната комисия към РК на БЛС - Враца Ви препоръча следното:

1. Винаги изисквайте и внимателно прочетете заповедтта за проверка и най-вече поводът за нея.

2. Изисквайте легитимация на проверяващия екип.

3. Ако не сте съгласни с констатациите по Протокола от проверката, тогава пишете Становище.

4. Най-важното във вашето становище трябва да са елементите на възражение, оспорване и доказателствен материал по казусите. На база вашите възражения Арбитражната комисия ще ви защитава, за да отпаднат санкции или части от тях!

Когато вашите Становища са в обяснителен формат-например "защо е допусната грешката", де факто Вие сами потвърждавате констатациите на контрольорите и няма как да бъдат отхвърляни тези констатации по Протоколите.

УС на РК на БЛС - Враца


коментари: няма | прочети цялата статия
17.11.2017 11:51 | Издаване на болничен лист за освобождаване на пациент от съдебно дело

Уважаеми колеги,

От РЗОК-Враца ни напомнят, че съгласно чл.18 от Наредбата за Експертиза на трудоспособността, издаването на болничен лист за освобождаване на пациент от съдебно дело, задължително се съпровожда от Медицинско удостоверение, чиито формат Ви прилагаме тук. Въпросното удостоверение се попълва от ЛКК или Спешен център. Тоест, ако сте издали болничен за освобождаване от съдебно дело, трябва и да насочите лицето към ЛКК.
коментари: няма | прочети цялата статия
09.10.2017 10:45 | Писмо от БЛС до Районните колегии
коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 26