Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
Новини, събития и коментари
11.07.2018 15:13 | Лекарствени продукти, съдържащи активното вещество Валсартан, които НЕ са блокирани

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с блокираните от ИАЛ лекарствени продукти, съдържащи валсартан, поради наличие на примес в активното вещество, вчера на сайта на изпълнителната агенция по лекарства се качи списък с лекарства, които НЕ попадат в превантивните мерки по блокиране, както и актуализиран списък на лекарствени продукти, съдържащи други ангиотензин-II-рецепторни антагонисти (сартани).


Приложено Ви изпращам линкове към актуализираните списъци на ИАЛ, с молба да разпространите информацията по Вашите канали до заинтересованите страни, за да може напрежението у пациентите да бъде туширано и казусът да бъде разрешен своевременно.


Списък на блокираните от ИАЛ лекарствени продукти, съдържащи валсартан, поради наличие на примес в активното вещество, произведено от Zhejian Huahai Pharmaceuticals:

http://bda.bg/bg/важна-информация/1411-иал-блокира-лекарствени-продукти,-съдържащи-валсартан,-поради-наличие-на-примес-в-активното-вещество,-произведено-от-zhejian-huahai-pharmaceuticals


Списък на лекарствени продукти, съдържащи активното вещество валсартан, които НЕ попадат в превантивните мерки по блокиране, както и актуализиран списък на лекарствени продукти, съдържащи други ангиотензин-II-рецепторни антагонисти (сартани):

http://bda.bg/bg/важна-информация/1415-иал-публикува-списък-на-лекарствени-продукти,-съдържащи-активното-вещество-валсартан,-които-не-попадат-в-превантивните-мерки-по-блокиране,-както-и-актуализиран-списък-на-лекарствени-продукти,-съдържащи-други-ангиотензин-ii-рецепторни-антагонисти-сартани.


Благодаря Ви предварително!

 

С уважение,
Мира Ганова
PR мениджър
БЛС

 


коментари: няма | прочети цялата статия
16.05.2018 11:47 | Становище на УС на РК на БЛС - Враца


Изх.№58/16.05.2018 год.

До                             
Министерството на Здравеопазването
гр. София

До 
Българския Лекарски Съюз
гр. София

До 
Областния управител 
на Област Враца

До
Кмет 
на Община Враца

До
Общински съвет 
на гр. Враца

До
РЗИ
гр. Враца

До
РЗОК
гр. ВрацаСТАНОВИЩЕ
НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ
НА РАЙОННА КОЛЕГИЯ 
НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ - ВРАЦА

УС на РК на БЛС - Враца категорично отхвърля всякакви внушения, че лекарите и медицинските специалисти имат каквато и да е вина за тежкото финансово състояние на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца. 

Всяко такова внушение изразено в каквото и да е медия е невярно и буди безпокойство. 

Заявяваме че лекарите и медицинските специалисти работещи в МБАЛ "Христо Ботев" АД    гр. Враца са се трудили ежедневно, носили са моралната отговорност за лечението на пациентите и не са участвали по какъвто и да е начин в управлението й.

УС на РК на БЛС - Враца

коментари: няма | прочети цялата статия
15.05.2018 15:01 | Протест писмо на УС на РК на БЛС - Враца

Изх.№57/15.05.2018 год.

До                              
Министерството на Здравеопазването
гр. София

До 
Българския Лекарски Съюз
гр. София

До 
Областния управител 
на Област Враца

До
Кмет на Община Враца

До
Общински съвет 
на гр. Враца

До
РЗИ
гр. Враца

До
РЗОК
гр. Враца


Уважаеми дами и господа, 

УС на РК на БЛС - Враца изразява за пореден път гневен протест от името на медицинското съсловие в гр. Враца срещу геноцида, упражняван от Министерството на здравеопазването, насочен срещу жителите на област Враца и безхаберието му към управлението на Областната болница през годините. Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без заплащане е прецедент, чиито единствен резултат е унищожението на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване. 

Уважаеми дами и господа - властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте жителите на Област Враца???

УС на РК на БЛС - Враца настоява за спешно финансиране от страна на държавата на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца, чиито дългове се дължат на кражби, злоупотреби и лошо управление - безогтоворно съблюдавани или не от самия принципал-държавата.

Настояваме Прокуратурата, Кмет, Областен управител, Председател на ПП ГЕРБ, Народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ "Христо Ботев" АД гр. Враца. 

Да оповестите начините за излизане от критичното състояние на Болницата и вашето участие в оздравителната програма.

Настояваме за адекватни условия на труд, достойно и редовно заплащане в първокласната ни база, съвременно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във МБАЛ - Враца.

"Незнанието" за ежедневното състояние на работещите отделния в МБАЛ - Враца от страна принципала - Министерството на здравеопазването е меко казано учудващо. Заявенато на срещата с работещи в болницата, че всички отделения работят нормално за деня е невярно при положение, че основни отделения като - Отделението по Анестезиология и реанимация - без дежурни лекари и пациенти, Ортопедично и травматологично отделение, Хирургично отделение, Акушеро-гинекологично отделение и Спешно-приемно - без дежурни лекари, това значи, че не работят с пълния си капацитет.

Населението на гр. Враца, Медиите, Областната управа, Кметската управа, Общинския съвет, Лекарския съюз трябва да бъдат информирани ежедневно от ръководството на болницата за работещите и неработещите отделения независимо от това дали лекарите са в отпуск или напуснали. 

УС на РК на БЛС - Враца заявява, че е крайно време управлението на МБАЛ - Враца във връзка с крайно тежко й финансово състояние да се уповава на човешки и морални принципи - честност, почтенност и отговорност към работещите и пациентите.

Бог да пази България и гр. Враца!

Ако други не могат!

УС на РК на БЛС - Враца


коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 30