Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Декларация на РК на БЛС - Враца
30.03.2016 16:58 | Изпрати | Принтиране

Изх.№63/30.03.2016 год.
До 
Управителния съвет
на Българския Лекарски Съюз
гр. София

До
Районните колегии
на Българския Лекарски Съюз

 

 

ДЕКЛАРАЦИЯ 
на 
Управителния съвет
на Районна колегия 
на Българския Лекарски Съюз - Враца
проведен на 28.03.2016 год.
 
Управителния съвет на Районна колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца заявява, че състоянието на здравеопазването в Република България е достигнало до критична точка и предлаганите промени под формата на реформа не водят до развитие и подобрение на здравната система.
 
Нашето несъгласие с извършваните и предлагани промени в закони, наредби и проект за решение на НЗОК "като опит за подмяна на НРД" е категорично. Тези промени по никакъв начин не могат да бъдат определение като реформа, не решават проблеми, не носят нищо ново и рационално.
 
Настояваме решението на НЗОК за НРД да не влиза в сила, да остане валиден НРД 2015. Апелираме да се спазва договорното начало и веднага да се отворят за корекция съответните наредби и закони за да бъдат предотвратени нежелани ефекти в системата на здравеопазването и последващ отрицателен ефект върху лекари и пациенти.
 
УС на РК на БЛС - Враца категорично и единодушно подкрепя протестните действия на нашите колеги от Националното Сдружението на Общопрактикуващите Лекари в България.

 

 

УС на РК на БЛС - Враца

 

Коментари
Все още няма...
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 13 + 11 = ?