Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Разкриване на Нощен аптечен пункт
24.01.2017 17:00 | Изпрати | Принтиране


Колеги,
На 23.01.2017 год. бе проведена среща при Кмета г-н Калин Каменов във връзка с искането на ДОЛВО за разкриване на Нощен аптечен пункт. Искането бе внесено в Комисията по здравеопазване от Д-р Наташка Велчовска. Представителите на Фармацевтичния съюз - Враца обясниха трудностите за реализация на такъв проект:
Недостатъчен кадрови потенциал в града, законовото изискване за налични 4ма Магистър- фармацевти, които да дежурят нощем, по-високата цена на нощния труд и според тях финансова нецелесъобразност - свързана с намален оборот нощем, водеща до сериозни загуби за бизнеса им. Освен това са необходими и допълнителни средства за охрана.
Кметът поясни, че тяхната функция е не само като търговски дружества, а и като участници в здравеопазната сфера. Поради, което предложи да обсъдят на свое събрание вариантите за нощна дейност, при условие, че е възможно финансово субсидиране от Общината. 
От Съюза на фармацевтите отговориха, че ще се отзоват на втора среща в същия формат, след събранието си, и след като имат вече визия за обсъждания Нощен аптечен пункт.
ДОЛВО изрази становище, че след като вече е имало такъв пункт, каквито и трудности да съществуват, то той е възможен отново. Областният град отдава има тази потребност , но сега след наличието на Дежурен лекарски кабинет - нощем и в почивни и празнични дни, такава аптека би затворила кръга за пълно изпълнение на здравеопазните дейности.
Така бе поставено началото по преговорите за разкриване на Нощна аптека във Враца.
Ще ви информираме за всички стъпки напред.
И ви молим колеги, изпращайте ваши идеи и мнения по този казус на мейла на колегията: rk-bls@m-real.net

 

Всяко мнение е важно за нас.
 

 

ДРУЖЕСТВО НА ОБЩОПРАКТИКУВАЩИТЕ ЛЕКАРИ ВЪВ ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ (ДОЛВО)

Коментари
Все още няма...
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 17 + 10 = ?