Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Лекарска колегия Враца в подкрепа на искането за оствака на управителя на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев и председателя на Надзорния съвет д-р Александър Златанов
14.11.2022 15:48 | Изпрати | Принтиране


ДО
Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА УС НА БЛС
  
КОПИЕ:
ДО РАЙОННИТЕ КОЛЕГИИ
НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАРСКИ СЪЮЗ      


УВАЖАЕМИ  Д-Р МАДЖАРОВ,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,  

Районната колегия на Българския лекарски съюз - Враца изразява своята подкрепа в искането за оставки на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Петко Салчев и председателя на Надзорния съвет д-р Александър Златанов.
Медицинското съсловие няма да приеме повишаването на клиничните пътеки само с 8%, каквото е решението на НС на НЗОК, тъй като това е "подаяние" в сравнение с потребностите за заплати в сектора.
Настояваме да бъдат положени усилия за постигане на най-добрата договореност в името на пациентите,лекарите и работещите в системата на здравеопазването.
Настояваме за незабавни действия от страна на Народното събрание и Министерския съвет.  Пестенето на пари от здравноосигурителни вноски, с цел те да бъдат прехвърлени в бюджета на Касата за следващата година, е "рецидив в опитите за прикриване на средствата за здраве", а императивното налагане на решения от страната на НС на НЗОК е неприемливо за лекарското съсловие като договорен  партньор.     


С уважение:
Председател
на УС на РК на БЛС - Враца
(Д-р Ирена Мзанева)           
Коментари
Все още няма...
Вашето мнение
Вашето име * :
Коментар * :
СПАМ проверка 10 + 10 = ?