Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца
Заседания и решения на УС
НАЦИОНАЛНИ ЕКСПЕРТНИ ЛЕКАРСКИ БОРДОВЕ

Списък на представителите
в Националните експертни лекарски бордове по специалности 
Новини, събития и коментари
09.06.2015 10:53 | Становище УС на РК на БЛС - Враца относно проект на НЗОК за намаляване цените на клинични пътеки

Изх.№38/09.06.2015 год.

До
Д-р Венцислав Грозев
Председател
на Управителния съвет
на Българския Лекарски Съюз
гр. СофияКОПИЕ:
До
Районните колегии
на Българския Лекарски Съюз

 

Уважаеми д-р Грозев,

Във връзка с изпратения до Вас проект на НЗОК за промяна на договорените цени за 2015 год. на дейности в болничната медицинска помощ съгласно сключения договор за приемане на обеми и цени на медицинската помощ за 2015 год. между НЗОК и БЛС, Управителния съвет на Районната колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца изказва своето становище, което е КАТЕГОРИЧНО - ПРОТИВ.

Клиничните пътеки понастоящем са недофинансирани, евентуалното намаление в цените им ще влоши значително качеството на предлаганата от нас медицинска услуга. Това е във вреда на пациента, на лечебните заведения и на цялата система. Има вероятност от "свръххоспитализации" като компенсация на занижените цени. А това ще компрометира работата ни. Финансовият дефицит ще се задълбочи, ще се увеличат задълженията на ЛЗ /където ги има/, или по-лошо - ще се появят нови такива към доставчици и контрагенти.

Не допускайте такъв порочен кръг, който би ни върнал назад и би подложил на риск една сравнително работеща система. Вместо да изискваме финансиране с цел качество, от нас се очаква да се съгласим на икономии и примитивизъм в работата. И то във времето на нови и бързо развиващи се технологии, дърпащи медицината и цялото общество напред.

Искаме да работим като достойни лекари с всички възможности затова, а не да присъствуваме с "вързани ръце" и да бъдем поставяни на дневен ред в обществото като прицел и жертва на обществения негативизъм. Не допускайте новото поредно унижение и напрежение, криещо нова опастност от конфликти в гилдията.

Категорично заявяваме, че ако Българския Лекарски Съюз се съгласи на намаляване цените на клиничните пътеки, Районна колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца ще иска НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на Председателя и Управителния съвет на БЛС. Припомняме, че на приключилия преди месец отчетно-изборен събор Председателят се закле да отстоява интересите на всички лекари.

Смятаме, че не е необходимо да се свиква извънреден събор на БЛС при положение, че се знае мнението по тази тема на съсловието, а ръководството трябва да отстоява твърда и последователна позиция и да не се опитва да бяга от отговорност.


коментари: няма | прочети цялата статия
21.05.2015 10:21 | Подкрепа за сем. Д-р Нонка и Светослав Савчеви

Уважаеми колеги,

Подкрепата за Д-р Нонка Лилова и Д-р Светослав Савчев във връзка с делата по четене присъдите на убийците на тяхното дете ще бъде на 04 и 05 юни (четвъртък и петък) 2015 год. пред Съдебната палата Враца от 9.30 часа.


Снимки: SofiaPhotoAgency, БГНЕС, Reuters.

Новини от деня на протеста вижте в DARIKNEWS/ ВРАЦА 

коментари: няма | прочети цялата статия
13.05.2015 12:52 | 63 Редовен отчетно-изборен събор на БЛС
На проведения 63ти Редовен отчетно-изборен събор на Българския Лекарски Съюз от делегатите на РК на БЛС - Враца за член на Централната Контролна комисия беше избрана Д-р Ирена Мазнева, а Д-р Бисер Тодоров за член на Централната Комисия по професионална етика.

коментари: няма | прочети цялата статия
07.05.2015 15:48 | Подкрепа за сем. Д-р Нонка и Светослав Савчеви

Уважаеми колеги,

 
На свое заседание УС на РК на БЛС - Враца взе решение за подкрепа семейството на Д-р Нонка и Светослав Савчеви в борбата им за справедливи присъди /доживотен затвор/ за убийците на детето им.
Обявяваме съсловна готовност за реална и максимална подкрепа на колегите, като присъствуваме на протестното бдение пред Съдебната палата Враца в деня на процеса.
Ще ви уведомим допълнително за точния ден и час!
Призоваваме към максимална активност от страна на всички лекари.
Всеки би могъл да отдели 15 мин. или половин час от работното си време за изразяване на така важната ни гражданска позиция и съсловна съпричастност.

коментари: няма | прочети цялата статия
  Страници : 1 ... 23 24 25 26 27 [ 28 ] 29 30 31 32 ... 33