Заседания и решения на УС
Новини, събития и коментари
02.06.2014 13:27 | Декларация на УС на РК на БЛС - Враца


ДЕКЛАРАЦИЯ
на
Управителния съвет
на Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Враца    

Управителния съвет на Районна колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца подкрепя протеста на колегите от Спешната помощ.  


УС на РК на БЛС - Враца
02.06.2014 год.

коментари: няма | прочети цялата статия
10.04.2014 16:22 | Европейска професионална членска карта
Уважаеми колеги, 

Във връзка с издаването на Европейска професионална членска карта на всички лекари в България е необходимо да представите актуална цветна снимка (паспортен/лична карта размер) в офиса на РК на БЛС - Враца до 16.06.2014 год. Картата по решение на Управителния съвет на Районната колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца ще е с цена от 5.00 лева.

Издаването ще започне от 16.06.2014 год. след въвеждането на новия Национален регистър, актуализирането и допълването на личните данни.

ВАЖНО:
Поради заявената от Българския Лекарски Съюз първоначална обща бройка от 5000 карти за всички Районни колегии, Ви информираме, че след изчерпването на тази бройка цената определена от фирмата изработваща картите е възможно да бъде променена.  


коментари: няма | прочети цялата статия
04.04.2014 18:29 | Декларация на УС на РК на БЛС - Враца


До                            
Д-р Цветан Райчинов
Председател
на Управителния съвет 
на Българския Лекарски Съюз
гр. София

До
Управителния съвет
на Българския Лекарски Съюз
гр. София

До
Районните колегии
на Българския Лекарски Съюз

ДЕКЛАРАЦИЯ 
от
Заседание 
на Управителния съвет 
на Районна колегия 
на Българския Лекарски Съюз - Враца


Уважаеми Д-р Райчинов,
Уважаеми колеги,

На свое заседание проведено на 03.04.2014 год. Управителния съвет на Районна колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца разгледа подробно дискусиите от Националния съвет на Българския Лекарски Съюз проведен на 29.03.2014 год.
Аларамираме Ви за опасността на предстоящия Събор на Българския Лекарски Съюз да бъде прокарано становище, ограничаващо правата ни на труд. 
Управителния съвет на Районна колегия на Българския Лекарски Съюз - Враца е категорично против становището на Председателя на УС на БЛС - Д-р Цветан Райчинов да се работи само по един договор с НЗОК.
Такова решение би довело до разрушаване на вече създадени и работещи структури в здравеопазването както на регионално така и на национално ниво. Принудата да се работи по едни договор с НЗОК е вид изкуствено ограничение правото ни на професионален труд, оголване на едни звена и излишък от кадри в други.
По наше мнение всеки лекар включително и общопрактикуващите има правото да работи колкото и където позволяват възможностите и квалификацията му.

Основния въпрос в колегията беше какъв е мотива на Д-р Райчинов и кое налага в настоящия момент промяна на една работеща формула, чийто ефект е срещу интересите на съсловието. 

Питаме Д-р Райчнов чии интереси представлява и обслужва подобно решение?

Призоваваме всички Районни колегии да запознаят делегатите си с проблема и да бъдат особено внимателни при евентуални опити да се прогласува такова решение на предстоящия Събор на Българския Лекарски Съюз от 09.05. до 11.05.2014 год.

Управителен съвет
на Районна колегия
на Българския Лекарски Съюз - Врацакоментари: няма | прочети цялата статия
  Страници :  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  [ 22 ]  23  24  25